jobb och skate, kan det bli bättre?

hej vänner.
V
eckan har spenderats på mitt älskade Vålamagasinet bland Myricaskålar, Ihrebornsoffor och Ganthanddukar. Får nu ta lite mer ansvar än tidigare då jag fått lära mig hur man gör med order, beställningar och även lite lagervett. Förut har jag bara tagit hand om småprylar och stått i kassan lite då och då. Haha. Men som sagt, är fortfarande en rookie i den här branschen. Dagen var helt okej, tog lunch vid ån - ett skönt avbrott, och fortsatte gårdagens städning av hyllor och bänkar. Imorgon blir det mer jobb och på kvällen drar jag mig med Isabelle till Julia för lite hemmakväll med godis och film. Kan behövas lite ibland. Vi ska såklart också ladda inför hampeveckan, ha ha ha. ha. Prata igenom vad vi ska ha med oss och diskutera andra nödvändiga saker. Så gör tjejer.

Nu är det sol ute och jag bara njuter så jag nästan somnar.

Ha det fint folk.
Vi ses!

Grattis Tilda och Ellen

Igår fyllde Tilda år, grattis!
Idag fyller
Ellen år, grattis!

Häj. Igår var en galen kväll med galna människor. Martina och Magdalena tog sig ut hit till mig och vi hade det jättetrevligt till en början. Inte för att det blev tråkigt senare. Tvärt om. Vi missade bussar, kollade fel på busstidtabellen, såg en catfight (irl) och skrev en sång. Inte dåligt. Det var hur kul som helst! måste göras om! :D love it.

SEE YA LATER
SKA ÅKA BRÄDA MED BRORSAN
OCH LETA LOOSEFIT-JEANS MED HARLEMMODELL!


trök

nu har jag ätit frukost och ska snart ge mig iväg till Tilda för en joggingrunda. Nu drar vi igång igen, som vi brukar, men hon ska ju iväg till Grekland så jag får försöka att hålla igång själv. Lycka till!

jag tycker nog att solen och värmen borde titta fram snart. så här mulet kan vi ju inte ha det! det går inte för sig.
ett tips när det är som tråkigast i regnet är att baka. Jag älskar att baka, och jag bakar som mest på sommaren, för då har jag tid. Igår bakade jag en jordgubb&blåbärspaj. Åh, den var så god att till och med farfar tappa hakan. Men ingen hälsokur direkt.

Recept för en paj:
200 g smör
5 dl vetemjöl
2 kryddmått bakpulver
1 dl socker

Fyllning:
500 g bär
1,5 dl socker
1 dl potatismjöl

Smält smöret på svag värme och låt det svalna. Blanda i en bunke vetemjölet med socker + bakpulver. Rör om och slå över det smälta smöret. Arbeta snabbt ihop degen. Platta ut den i en osmord pajform. Fyll med bären varvade med socker och potatismjöl. Grädda i knapp 225 grader i 25-30 minuter.


Tjing
Sofia


en liten fråga

hrm, bara innan jag går och lägger mig.
JAG ÄR I STORT BEHOV AV EN NY KAMERA.
Har du ett tips på en bra kompaktkamera med
8-10 megapixel,
bra zoom,
bra kvalitet på bilder
och i prisklassen runt 2000 kr?

Ja, det finns mycket kameror inom de där begränsningarna, men ändå, jag vill ha en kamera som jag kan använda till att ta lite bättre kort med. En kamera som kan hänga med ett tag och som ändå visar samma kvalitet som från början.

Jaja, hejdå och godnatt.


Ladies and gentleman, welcome.

Hej raringar. Jag har äntligen uppdaterat och designat min blogg. Nu är den lite trevligare att titta på, men innehållet är lika torrt och tråkigt som förut. Men jag lovar, jag ska skärpa till mig och göra den bättre!



Har varit en vecka i Sicilien nu och jag måste medge att italienarna är bra konstiga de.
För det första är ju deras sätt att prata väldigt.. väldigt extremt, och sen har de en negativ ton när de pratar.
Tycker jag då rå. För det andra så är de väldigt inlåsta. Typ 1 av 25 kan engelska och inga engelska skyltar eller tidningar finns överhuvudtaget att få syn/tag på i första taget. Sen har de typ inga klockor, fast det kan ju faktiskt vara positivt. De lever som de vill och tar dagen som den kommer. Har inte alls uppbokat och inrutat varje dag som vi i Sverige har någon förmåga att göra ständigt. De märker när det är kväll och dags att avbryta dagsarbetet och laga mat osv. Det är ganska skönt och inte ha koll på klockan jämt. Men ändå, italienarna är konstiga. Punkt slut.
Jag har iaf haft en superskön vecka, för det mesta, med bad och sol och äventyr. Åkte med hyrbil på nordkusten för att se städer som Palermo, Mondello, Cefalú och våran egen by S. Nicola. Vattnet var underbart, turkost och ljummet.

Jag blev besviken i Palermo eftersom jag trodde att man skulle se lite italienska designkläder men icke sa nicke. Jag fick inte se en enda exklusiv butik. Senare, när vi åkte förbi Palermo en annan dag, såg jag att vi varit i helt fel kvarter. När vi åkte igenom Palermo såg vi massor med modebutiker fast de låg på en gata vi inte var på förut. Typiskt, men jag skulle ändå inte köpt något så det gjorde ju inget på så sätt!

SOMMARLOV!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

sommarlov



det är underbart
fruktansvärt underbart
bara ordet sommarlov är underbart
helt obeskrivligt att ett år i gymnasiet redan gått
det har gått fort
väldigt fort
bara två tredjedelar kvar
det kommer väl också gå fort
ganska fort
men nu ska jag bara njuta av ett sommarlov
ett långt sådant
ett jättelångt sådant
jag ska simma
flera hundra mil
och träffa såna där man inte träffar så ofta
mer än på sommaren
jag ska äta jordgubbar
och göra tårta

men nu ska jag äta på restaurang med mina vänner.
hejdå!

RSS 2.0